El alcalde de Lalín, José Crespo, ha presidido la reunión del jugado de la XXXI edición de los 'Premios de Gastronomía de Galicia', que se han fallado y se entregarán junto con el 'Premio Álvaro Cunqueiro de Xornalismo Gastronómico' en la Gala do Cocido que se celebrará el viernes 21 de febrero en el Lalín Arena y que será transmitida por la TVG.
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Así, el Premio 'Pepe Solla' a la labor de toda una vida dedicada a la gastronomía ha recaído en José Antonio Pérez Rodríguez 'Pepe Callos', de Bar Restaurante Fuentefría de Ourense; mientras que como 'Profesional que máis se distinguira na potenciación da Cociña Galega', recibirá el galardón Áxel Smyth, del Restaurante Simpar (estrella Michelín) de Santiago de Compostela.
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El jurado también ha distinguido en el apartado de 'Premio á empresa ou entidade que máis contribuíu á promoción da gastronomía galega e dos produtos gastronómicos galegos' al Consello Regulador da Denominación de Orixe Protexida Arzúa-Ulloa.
Y ha concedido el 'Premio ao pequeno produtor galego' a la empresa CienPorCel, industria alimentaria del 'porco celta' (Osmo-Cenlle), un obrador que elabora tradicionalmente sus embutidos.
Por último, el premio a la 'Adega ou empresa vitivinícola' ha recaído en Adegas Gerardo Méndez-Do Ferreiro (Meaño-Pontevedra).