O Concello de Bueu, xunto coa Confraría de Pescadores San Martiño, organiza do 10 ao 12 de agosto a décimo novena edición da Festa do Polbo, que se celebrará no campo da Estacada e que ofrecerá a posibilidade de degustar arredor dunha vintena de especialidades e formas de cociñar este cefalópodo.
Aínda que os postos estarán abertos o venres de 19:30 a 00:00 horas, a inauguración oficial será o sábado ás 12:00 horas, cunha demostración gastronómica a cargo de Bea Sotelo, cociñeira que participa no programa gastronómico “Gastrópodos” da TVG, ademais de contar cunha estrela Michelín mentres rexentaba o restaurante “A Estación” de Cambre. Segundo salientou Sotelo, vai ser unha demostración de cociña tradicional reinventada coa que se buscará salientar a impronta do polbo, con propostas de pratos divertidos e ao alcance de todas as persoas (encurtidos, cocción tradicional do polbo...).
A continuación, ás 12:30 horas, terá lugar unha sesión vermú amenizada polo dúo Voodoo, novidade deste ano coa que se ofrecerá un pack de tapa e vermú galego por 6€, proposta coa que se pretende chegar ao público máis novo. Xa pola noite, ás 22:00 horas, o actor galego Serxio Pazos fará desfrutar ao público asistente dun monólogo.
O domingo, ás 12:00 horas, o grupo Retrouso amenizará a sesión vermú, e pola noite, ás 20.30 horas o programa cultural rematará con Cantos de Taberna (que tamén se poderán ver o venres á mesma hora).
Como vén sendo habitual, a gastronomía combinarase cunha programación cultural e festiva, coa que “queremos evolucionar pero sen esquecer a tradición”, tal e como declarou a concelleira de promoción económica e turismo, Silvia Carballo, durante a rolda de prensa celebrada este luns no 1º andar da Praza de Abastos.
A festa arrancará o 10 de agosto ás 19:30 horas, momento dende o que xa se poderá gozar das especialidades e do polbo á feira, que tamén serán ofertados o sábado de 12:30 a 16:30 e de 19:30 a 00:00 horas, e o domingo, das 12:30 a 16:30 e das 20:00 a 00:00 horas. As variedades terán un custe de 6€ e 10€, segundo a ración, e serán ofrecidas por dous establecementos: O Rincón de Cela e Frigoríficos Rosa de los Vientos.
Rosa de los Vientos disporá, por un custe de 6€, de empanada de polbo de trigo, empanada de polbo de millo, croquetas de polbo á feira, arroz de polbo, fabas con polbo e paté de polbo á feira; e por 10€, polbo á prancha con cachelos, polbo frito en Aires de Jaén, polbo á feira, e polbo en caldeirada.
Pola súa banda, O Rincón de Cela presentará empanada de polbo de millo e trigo, xeado de polbo, boliño de polbo e croquetas de polbo, todas por 6€; mentres que por 10€, os e as comensais poderán probar o polbo á feira, o polbo á prancha, polbo en caldeirada, a pizza de polbo, e o brocheta de polbo.
El Mercado do Calvario ha organizado una semana cargada de eventos en Vigo. Una cita con el chef más televisivo, fiesta y chocolate con churros gratis
La previsión es que la pista abra sus puertas el 7 de diciembre, y se mantenga operativa hasta el 8 de enero
La espera ha terminado, ha abierto un nuevo y llamativo local asiático en Vigo. Tras una importante reforma, destaca por su estética y su cocina
Vigo suma una nueva propuesta gastronómica en su Casco Vello. Abre una tapería en la que el mar es protagonista
Trátase de facilitar contactos para practicar habilidades lingüísticas mediante conversas informais. Participaron 120 persoas
No Events
Puedes encontrarnos en nuestras redes sociales o, si lo prefieres, ponerte en contacto con nosotros a través de [email protected]
Saber todo lo que ocurre en Vigo y su área metropolitana es ahora más sencillo, rápido y directo gracias al nuevo servicio de alertas de WhatsApp de Metropolitano.gal
© Hansei Media SL