Tui volve render homenaxe ao Meixón cunha “iniciativa que busca recuperar e consolidar unha tradición gastronómica que nos facía singulares e importantes”, en palabras do alcalde, Carlos Vázquez Padín. Así, o municipio baixomiñoto celebrará do 24 de marzo ao 9 de abril a súa festa gastronómica inserida dentro das festas grandes municipais de San Telmo, pero que adquire carácter e programación propia.
O municipio quere recuperar así unha festa que levaba anos ausente e que no último lustro celebrábase de xeito intermitente. “É unha aposta complicada”, recoñece o alcalde tudense, quen asegurou esta mañá en rolda de prensa que “Tui ten a sorte de estar vinculada ao meixón e queremos darlle un protagonismo moi especial”.
A recuperación da Festa do Meixón de Tui, co produto das augas do Miño que bañan á cidade, basearase na colaboración de cinco restaurantes da cidade. Así, todos eles ofrecerán unha cazola e unha receita común. É importante destacar que debido a súa escaseza, o meixón do Miño –cría da anguía a única cría de peixe autorizado para a súa pesca- ten habitualmente un prezo moi elevado, que pode alcanzar os 500€ por quilo.
No caso da festa tudense, por 55€, os visitantes poderán degustar unha ración de 100 gramos de meixón, pan e copa de viño. A receita será a tradicional á bilbaína con aceite, allo e chile.
Para Pilar Blanco, de 81 anos, e Nieves Silva, de 71, que levan máis de 45 anos na cociña dos seus restaurantes tudenses, o segredo do prato é, sobre todo, a boa calidade do meixón tudense. A isto, aseguran, soamente queda engadirlle “un bo aceite de oliva e unha boa técnica de cociña”. Con estas dúas ideas o resultado será “boísimo”.
A festa gastronómica tudense inclúese na celebración das Festas de San Telmo que se celebran entre o 31 de marzo e o 9 de abril.
En total, hai cinco establecementos participantes na festa. Os que queiran probar o prato poden facelo en Asador Paulo (986 604 214), O Novo Cabalo Furado (986 60 12 15), o Cruceiro do Monte (986 607 575), El Molino (986 603 012) e La de Manu (674 549 494). Soamente é preciso reservar previamente chamando aos teléfonos indicados.
O prezo da cazola de 100 gramos é de 55€.
Ademais do prato de meixón, inclúese pan e copa de viño.
A festa gastronómica vai do 24 de marzo ao 9 de abril, ambos incluídos.
El Mercado de Navidad de Artesanía Alimentaria llega este viernes a Vigo. Estas son las actividades y sorteos que ofrece hasta el domingo
Vialia Vigo se prepara para acoger talentos de toda España en su Barber Battle. Una competición que promete ser todo un espectáculo
¿Crees que haces la mejor tarta casera? Ponteareas acoge una nueva edición del concurso gastronómico que busca el mejor dulce
El Concello ha abierto el plazo para que los comerciantes y artesanos se anoten al Mercado de Navidad de Gondomar. ¡Consulta aquí las fechas!
Trátase de facilitar contactos para practicar habilidades lingüísticas mediante conversas informais. Participaron 120 persoas
No Events
Puedes encontrarnos en nuestras redes sociales o, si lo prefieres, ponerte en contacto con nosotros a través de [email protected]
Saber todo lo que ocurre en Vigo y su área metropolitana es ahora más sencillo, rápido y directo gracias al nuevo servicio de alertas de WhatsApp de Metropolitano.gal
© Hansei Media SL