Fiestas gastronómicas: A Cañiza celebra la Festa do Xamón adaptada a las restricciones sanitarias

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A Cañiza celebra este fin de semana la fiesta de su producto estrella, el jamón. El evento supone una oportunidad ideal para acudir al municipio pontevedrés a degustar "o mellor xamón de Galicia e o Noroeste peninsular, incluido Portugal, e un dos mellores de toda España". Así lo definió la presidenta de la Deputación, Carmela Silva, que animó hoy a visitar la localidad de O Condado-Paradanta para disfrutar de su cocina, paisaje y patrimonio. "A Festa-Feira do Xamón e un gran atractivo que A Cañiza soubo usar para ser unha referencia gastronómica en torno a un produto delicioso", explicó durante la presentación del evento junto al alcalde Luis Piña, el deputado provincial de Cooperación, Santos Héctor, y las concelleiras y concelleiros del gobierno municipal.

La degustación popular no se celebrará este año por la pandemia, pero habrá actividades en A Cañiza durante todo el fin de semana. La presidenta animó a visitar el municipio durante la fiesta y en cualquier otra fecha y ensalzó sus atractivos. "As persoas que veñan van coñocer un pobo fermoso, cada día máis cheo de actividade, e gozarán do seu entorno natural", subrayó Carmela Silva, para añadir que A Cañiza "ten moitos lugares que visitar e valores dos que namorarse, e conta cunha hostelería de altísimo nivel".

Pese a las cancelaciones que conllevan las restricciones sanitarias Carmela Silva hizo hincapié en la necesidad de promocionar las fiestas. "Precisamos estar presentes con moita potencia e facer todo o que se poida con actividades culturais. Cultura, patrimonio, gastronomía, paisaxe e natureza son todo un, e fan que a xente queira vir a coñecernos porque temos moito que ofertar", explicó la presidenta, que destacó que la Deputación está haciendo con este propósito "un enorme esforzo da man dos concellos para que a actividade chegue a todas partes e encher os pobos de vida". La máxima responsable de la institución provincial recuerda que es posible degustar el jamón y otros productos gastronómicos en los establecimientos hosteleros de A Cañiza. "Hai locais marabillosos, con grandes profesionais e un produto unico. Se queren voltar a sorrir teñen que vir a A Cañiza. Temos o mellor xamón, dunha calidade extraordinaria, que non se corta nin sirve igual en ningún outro sitio. Veñan a gozar deste manxar e doutros grandes produtos da nosa gastronomía", incidió.

A Cañiza, "terra do xamón"

El alcalde, Luis Piña, recordó por su parte que A Cañiza es conocida como "terra de xamón" y resaltó las "condicións orográficas excepcionais" de la villa para el curado, con un microclima idóneo a 550 metros de altura sobre el nivel del mar. "A experiencia e o capital humano teñen tamén moito que ver no resultado final dun xamón que é o mellor de Galicia e dos mellores de toda España". El regidor agradeció la presencia de Carmela Silva, a la que calificó como "unha amiga da Cañiza, como ten demostrado desde a xestión política", y recordó que durante todo el fin de semana habrá actuaciones musicales, entre ellas los conciertos de Os de Abaixo (el viernes), Milladoiro (sábado) y Tamara Pérez (domingo). También será homenajeado el equipo de fútbol local por su 50º aniversario y se celebrará el paseo tradicional de los cabezudos dentro de los actos de las fiestas.

"Agardo que en 2022 entremos na normalidade e poida regresar a degustación, o concurso de cortadores, o bocadillo xigante e a cata. Este ano que todo o mundo veña a A Cañiza porque en todos os locais poden gozar do noso gran xamón", apostilló el alcalde.

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