Vigo desfruta xa da súa décimo sétima Festa do Marisco que se celebrará no porto pesqueiro da cidade até o domingo. Aínda que arrancou na tarde deste xoves, foi este venres cando se celebrou a apertura oficial da man de Xosé A. Touriñán, o pregoeiro desta edición.
Pódeche interesar: Prezos, horarios e programación da Festa do Marisco de Vigo
O humorista coruñés destacou que “normalmente celébranse festas do marisco por separado, pero esta é a macrofesta con todo xunto, a lo grande”. O cómico comezou o seu pregón agradecendo “a xente que vai ao percebe, ao mexillón, ao berberecho… a xente que traballa no mar” o seu esforzo que permite que se poida desfrutar dunha cita gastronómica como esta.
“As mellores festas de Nadal non o sei, pero á do marisco pódenlle dar mil voltas os de Nova York que non a van facer”, bromeu para, a continuación, explicar o motivo de que o marisco de Vigo sexa “moi bo”.
“En 1702 houbo unha batalla na ponte de Rande -por onde agora ides as praias de Cangas- e afundiron os barcos cargados de ouro. Agora, todas esas nécoras e mexillóns das bateas, os chocos de Redondela…. comen ese ouro”, explicou o cómico. “Os canarios son da cor que son por picar no oso do choco”, aseverou.
O pregón deste 2019 rematou co cómico pedindo que se desfrute de todos os produtos. “Moi importante non pasarse co ácido úrico… o resto do ano, esta fin de semana mandádelle duro xa lle daremos ás pastillas o luns e martes”.
O acto de apertura contou tamén coa presenza das institución patrocinadoras do evento, co alcalde de Vigo, Abel Caballero, o delegado da Zona Franca, David Regades, a delegada da Xunta en Galicia, Corina Porro, e o presidente do Porto de Vigo, Enrique López Veiga.
A festa do Marisco de Vigo prolongarase até o domingo cunha ampla variedade de produtos do mar que este ano suman oferta de cocina estranxeira, neste caso xaponesa. Podes consultar os presos e programa oficial facendo clic aquí.