O mes de marzo sumará unha nova proposta gastronómica en Tui coa que percorrer os diferentes restaurantes e tabernas do municipio. O “Tu&tapa” é o nome desta primeira edición dun roteiro que acollerá a 29 establecementos cunha ampla oferta de petiscos.
Este concurso de tapas nace con catro itinerarios: lume, ceo, río e terra que agrupan aos participantes segundo a súa localización. A idea, que parte co obxectivo de dinamizar a hostalería local, conta amais con dúas variantes de petiscos. Así, os clientes poderán degustar tapas tradicionais, a un prezo de 2€, ou tapas creativas, por 3€.
Ruta do lume: neste itinerario participan sete establecementos que ofertarán nove tapas diferentes. Centrada no conxunto histórico, porase degustar tostas de champiñóns, pementos de piquiño recheos con salsa de queixo e xamón, pizzeta de polo ó curry, tarta con caramelo, chocolate e biscoito, biscoito de ruibarbo e arados, empanadillas con queixo de tetilla, marmelo e xamón serrano, tosta de solombo con pemento caramelizado, bacon e alioli ou unha hamburguesa con cebola caramelizada queixo San Simón e pementos.
Ruta do ceo: outros sete establecementos do centro urbano participan neste itinerario con propostas que van dende unha brocheta de polo con salsa de champións a bacallu con patacas e cebola caramelizada, pasando por un bocado campestre, crocante de polo con patacas e tomate, tosta de xamón asado con tomate, pemento e queipo, tosta de polo con guacamole e queixo, tosta de pemento con bacallau afumado, pulga de pa con queixo e carne de porco ou lacón galego cocido con pimentón da vera, patacas e grelos.
Ruta do río: os establecementos da ruta do río, na avenida da concordia, ofrecerán até doce tapas entre as que se atopa unha ensalada de polbo e aguacate, callos, zorza, empanada ou chipiróns recheos.
Ruta da terra: o derradeiro dos itinerarios está formado por oito establecementos que prepararán dez petiscos como unha empanada de polbo e queixo de tetilla, meixela de porco, lacón con crema de grelos e patacas ou polbo á feira.
Este roteiro organizado pola asociación Arraianos e que será presentado nas próximas semanas, celebrarase todos os venres e sábados de marzo. Ademais, por cada tapa os visitantes poderán optar ao sorteo de diferentes premios como unha noite de hotel na Ribeira Sacra, unha noite no Monte Aloia e un bono no Pazo da Auga de Mondariz.
El penúltimo fin de semana de julio llega con citas imprescindibles del verano vigués y opciones para todos los gustos. ¡Toma nota!
Vigo se prepara para disfrutar de la Romería de San Roque. David Civera es el gran bombazo de un programa con conciertos, sesión vermú o comida
Monçao celebra este fin de semana una fiesta gastronómica especial, la de "la Rosca e do Papudo". ¡Este es su programa!
Tablas top, conservas del mar y vinos cuidadosamente seleccionados. Esta es la nueva propuesta del nuevo templo del embutido en Vigo
Supón un fito no eido da acuicultura sustentable e podería reducir a dependencia dos bancos naturais
Puedes encontrarnos en nuestras redes sociales o, si lo prefieres, ponerte en contacto con nosotros a través de contacto@metropolitano.gal
Saber todo lo que ocurre en Vigo y su área metropolitana es ahora más sencillo, rápido y directo gracias al nuevo servicio de alertas de WhatsApp de Metropolitano.gal
© Hansei Media SL