Fusión gastronómica para celebrar Europa. Co gallo de conmemorar a paz e a unidade do continente europeo, cada 9 de maio os países membros da Unión lembran a Declaración de Robert Schuman, berce da actual comunidade política dos 28. Con esta efeméride en mente, a Deputación de Pontevedra volveu levar aos mercados da provincia a innovación e vangarda gastronómica da man do alumnado do centros Manuel Antonio de Vigo e Carlos Oroza de Pontevedra .
Este martes, a cita foi no Mercado do Progreso de Vigo onde unha sorprendida clientela topouse unha ampla variedade de petiscos e chopos elaborados polos alumnos e alumnas do centro vigués con inspiración en pratos típicos de Inglaterra, Francia, Holanda, Dinamarca, Noruega ou Francia.
No acto, a presidenta da Deputación, Carmela Silva, invitou aos asistentes “a probar as marabillosas tapas” que a administración provincial está a levar a diferentes mercados da provincia. Nesta celebración gastronómica estiveron tamén presentes o alcalde de Vigo, Abel Caballero, e o tenente alcalde e deputado de Cooperación Municipal, David Regades.
A Presidenta da Deputación subliñou que con esta campaña a institución provincial ten marcados tres obxectivos básicos. O primeiro, sumarse a conmemoración do día de Europa. O segundo promocionar os produtos de mercado de proximidade cos produtos da terra e do mar. E, o terceiro, divulgar a aposta formativa dos dous centros de Formación Profesional este eido na provincia.
O rexedor olívico, pola súa parte, destacou o “nivel dos mercados de Vigo” que compoñen a rede municipal á vez que salientou que nada teñen que envexar a outros de gran renome comercial e turístico.
O Degusta Europa de Vigo pecha a ruta de petiscos elaborados polo alumnado do Manuel Antonio tras pasar por A Guarda e Cangas. Agora, a iniciativa visitará Lalín, Marín e Vilagarcía da man dos e das estudantes do Carlos Oroza de Pontevedra.
Esta es la primera aprehensión de drogas sintéticas como éxtasis líquido o "popper" realizada por la Policía Nacional en Vigo
Vigo inicia los trámites para un nuevo proyecto comercial en la antigua fábrica de Álvarez. Esto es todo lo que se sabe de la iniciativa
El Gran Vía de Vigo ha anunciado la apertura de un nuevo espacio gastronómico. Está en la segunda planta y abre desde la mañana a la noche
Vigo inicia la transformación de la antigua fábrica de Álvarez. Contará con zona residencial, comercial y un nuevo parque junto al Lagares
A obra conta cun orzamento de 10 millóns de euros e durará arredor de 20 meses
Puedes encontrarnos en nuestras redes sociales o, si lo prefieres, ponerte en contacto con nosotros a través de contacto@metropolitano.gal
Saber todo lo que ocurre en Vigo y su área metropolitana es ahora más sencillo, rápido y directo gracias al nuevo servicio de alertas de WhatsApp de Metropolitano.gal
© Hansei Media SL